Categories
Uncategorized

LAJMI I FUNDIT : Nga ministria e Donika Gërvalles vjen lajmi i madh se kur do bëhet liberalizimi i vizave !!

Problemit te kosovareve ne lidhje me udhetimin e lire ne vendet e Bashkimit Evropian, duket se do ti vjen fundi. Kjo pasi kane mbe tur vetem edhe pak shtetet qe kane dy.shime ne lidhje me levizjen e lire te kosovareve per ne zo.nen Schengen.

Keshtu kane thene per Gazeten Infokus, nga Ministria e Puneve te Jashtme dhe Diaspores. Ministria e udhe hequr nga Donika Gervalla Schwarz, deklaroi se jane te perkushtuar per tua mundesuar qytetareve te Kosoves mundesine qe te levizin lirshem si çdo qytetar tjeter europian.

Nga ky insti tucion, kane treguar per Gazeten Infokus, se Parla.menti Evropian, Komisioni Evropian dhe shumica derr.muese e shteteve anetare te BEse perkrahin liberali.zimin e vizave per Kosoven.

Se kosovaret e meri.tojne te levizin te lire dhe te marrin libera lizimin e vizave ka deklaruar edhe shefi i Diplo.macise Evropiane, Josep Borrell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.